Klasifikacija kvalitete proizvoda

Klasifikacija kvalitete proizvoda

Kratka terminologija po jedinstvenom sistemu kvaliteta proizvoda bazirana na direktivi Europske komisije Br. 461/2010

 

FILOZOFIJA PRAVOG IZBORA

KLASIFIKACIJA KVALITETE

O – originalni dio OE označen logotipom – zaštitnim znakom proizvođača vozila.

Q – originalni dio OEM / OES obilježen logotipom – zaštitnim znakom proizvođača komponente, koji isporučuje komponentu za sastavljanje vozila.

PC –zamjenski dio karoserije ili svijetlosne opreme kvalitete koja odgovara kvaliteti dijelova koji se koriste za sastavljanje vozila. Ovi dijelovi karoserije ili svijetlosne opreme imaju dodatnu potvrdu o kvaliteti koju izdaje jedna od sljedećih institucija: Centro Zaragoza, Thatcham ili TÜV Rheinland certifikati.

PJ/PJB – zamjenski dio kvalitete koji odgovara kvaliteti sastavnih dijelova koji se koriste za sastavljanje vozila. Dio je posebno preporučio dobavljač (distributer). Kvalitetu ovog dijela jamči određeni dobavljač definiran u katalogu.

PJ –zamjenski dio kvalitete koji odgovara kvaliteti sastavnih dijelova koji se koriste za sastavljanje vozila. Dio posebno preporučuje dobavljač (distributer)

P – zamjenski dio kvalitete koji odgovara kvaliteti sastavnih dijelova koji se koriste za sastavljanje vozila.

ZJ –zamjenski dio najvećeg kvaliteta – neoriginalni, ali istaknut visokom kvalitetom.

Z – ostali zamjenski dijelovi

OZNAKA KVALITETE UNUTAR GRUPE RASHLADNIH SUSTAVA

Q – originalni dijelovi OE/OEM or OES, označeni logom – zaštitnim znakom proizvođača 1. ugradnje u vozila.

PJ –tehnologija i materijali koji se koriste u proizvodnom procesu kompatibilni su s OE tehnologijom ili bolji. toplinska učinkovitost NIJE niža od OE / OEM ili OES proizvoda.

P – tehnologija i materijali koji se koriste u proizvodnom procesu kompatibilni su s OE tehnologijom ili bolji. toplinska učinkovitost može biti manja od OE / OEM ili OES proizvoda.

ZJ –ekvivalentna komponenta koja se može proizvesti u različitim tehnologijama od OE proizvoda. toplinska učinkovitost može biti manja od OE / OEM ili OES proizvoda.

Z – ostale ekvivalentne komponente.